Witam, dziś nadrabiam zaległości z facebooka i dodaję ciasteczka ;).. Przepis banalnie prosty a smak wyśmienity!...
Składniki:
200 g zmielonych migdałów, 150 g mąki pszennej, 80 g cukru pudru, 1 całe jajo, 1 białko, 2 łyżki cynamonu, olejek migdałowy.
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy na grubość około 1 cm lub pół cm w zależności jakie chcemy uzyskać ciasteczka...
Przygotowujemy bezę, do tego potrzebujemy 1 białko, 200 g cukru pudru i jedną łyżkę mleka. Białko ubijemy na sztywno, Dodajemy bardzo stopniowo cukier puder po łyżce i mleko. Gotową masą bezową nakładamy na ciasteczka i pieczemy.. około 10 minut w temp 170 stopni.
Mniam... :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz