wtorek, 9 września 2014

Migdałowo cynamonowe ciasteczka pod bezową chmurką ..

Witam, dziś nadrabiam zaległości z facebooka i dodaję ciasteczka ;)..  Przepis banalnie prosty a smak wyśmienity!... 












Składniki:
200 g zmielonych migdałów, 150 g mąki pszennej, 80 g cukru pudru, 1 całe jajo, 1 białko, 2 łyżki cynamonu, olejek migdałowy.

Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy na grubość około 1 cm lub pół cm w zależności jakie chcemy uzyskać ciasteczka... 

Przygotowujemy bezę, do tego potrzebujemy 1 białko, 200 g cukru pudru i jedną łyżkę mleka.  Białko ubijemy na sztywno, Dodajemy bardzo stopniowo  cukier puder po łyżce i mleko. Gotową masą bezową nakładamy na ciasteczka i pieczemy.. około 10 minut w temp 170 stopni. 




Mniam... :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz